20111104

για τις "σημειώσεις άλυτων θεμάτων"

Ο δίσκος υπάρχει για ακρόαση εδώ και εδώ.

Για όποιον αρέσκεται σε (τεχνικές και μη) λεπτομέρειες και θέλει να διαβάσει κάποιες σκέψεις για το δίσκο, ακολουθεί κείμενο, σαν άτυπο Δελτίο Τύπου. 

Ο νέος δίσκος περιέχει τραγούδια που έγραψα την περίοδο 09/07-09/09. Οι ηχογραφήσεις κράτησαν από την άνοιξη έως το φθινόπωρο του ’10.

Είχα ανάγκη να διατηρήσω την αίσθηση του απλού τραγουδιού μέχρι το τέλος. Μου έλειπε αυτό το άκουσμα κι είχα κάπως κουραστεί με τις αποδομημένες φόρμες που συναντούσα συχνά τα τελευταία χρόνια. Είμαστε ήδη κομμάτια κι αποσπάσματα, γι’ αυτό, σε αυτή τη φάση, βρήκα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σύνθεση. Τέλος πάντων, κύκλοι είναι όλα αυτά.

Αυτή τη φορά ήθελα στο τελικό αποτέλεσμα να μη μας αφορά το τι όργανα χρησιμοποιήθηκαν, όπως συμβαίνει και με καταστάσεις που βιώνουμε και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν (όπως το φαινόμενο της ζωής και η γνώση της φθοράς), αλλά δεν μας ενδιαφέρει απαραίτητα να τις ερμηνεύσουμε.

Μέσα στα τραγούδια, έχω κρύψει μερικούς "γρίφους" των οποίων η λύση μπορεί να λειτουργήσει σαν δωράκι για όποιον ασχοληθεί με αυτούς. Μου αρέσει αυτό το παιχνίδι -το ότι κάποιος μπορεί να ανακαλύψει κάτι σε ένα σημείο που είχε ακούσει πολλές φορές, αλλά δεν είχε ποτέ προσέξει.

Οι "σημειώσεις άλυτων θεμάτων" έχουν τη μορφή ενός χειροποίητου μικρού βιβλίου 10 σελίδων που περιέχει κολάζ στίχων από τα τραγούδια και κειμένων που δε χρησιμοποίησα.

Τα αντίτυπα είναι χωρισμένα σε δέκα ομάδες. Μέσα στα τραγούδια υπάρχουν κρυμμένες φράσεις, διαφορετικές σε κάθε ομάδα, γεγονός που, μαζί με τη χειροποίητη κατασκευή, κάνει το κάθε αντίτυπο μοναδικό, σαν ένα προσωπικό δώρο.

Για τη συσκευασία, θέλησα να φτιάξω κάτι κόντρα στη λογική που θέλει το DIY να είναι πια συνώνυμο του ευτελούς - ενώ κάποτε ήταν αυτό που είχε μεγαλύτερη αξία από ένα βιομηχανοποιημένο προϊόν. Εξαιτίας του χρόνου που χρειάζεται για να φτιαχτεί κάθε αντίτυπο (2 ώρες εργασίας για δύο άτομα) αλλά και της περιορισμένης κυκλοφορίας, προτίμησα να μη δοθεί κανένα αντίτυπο ως promo.


Οι "σημειώσεις άλυτων θεμάτων" διατίθενται σε 101 μη αριθμημένα αντίτυπα, από το Vinyl Microstore (Αθήνα) και τον Λωτό (Θεσσαλονίκη).

Καλή ακρόαση.