20190512

Συνέβη κάτι πολύ όμορφο τις προάλλες και κάπως έκλεισε ένας κύκλος. Δεν ξέρω τελικά γιατί και πώς επιλέγω να γράψω για κάτι, εξάλλου κάποια πράγματα όσο σημαντικά και να είναι, μερικές φορές καλό ειναι να μην τα καταγράφεις. Από την άλλη, τα τραγούδια μου είναι σαν να νετάρω σε κάποια μικρή λεπτομέρεια στο background ενός κατά τ' άλλα ευδιάκριτου τοπίου. Τέλος πάντων, απρόσμενα, όπως συνήθως συμβαίνει, προέκυψε χτες βράδυ ένα νέο κομμάτι.

Δεν έχω ακόμα αποφασίσει αν πρέπει να ηχογραφείς άμεσα αυτό που μόλις έγραψες ή αν πρέπει να αφήνεις χρόνο να περάσει. Έχω κάνει και τα δύο, αλλά ακόμα δεν είμαι βέβαιος. Νομίζω ότι σιγά σιγά τοποθετούνται τα κομμάτια στη σειρά κι αυτό το σκεφτόμουν για δεύτερο, αλλά εκεί ήταν μια ιδεά παλαιότερη που για κάποιο λόγο πίστευα ότι είναι πολύ κοντά με το κομμάτι αυτό. Τεχνικά, απέχουν 30bpm, δε σώζεται. Να κάτι που δε θα με απασχολούσε σε παλαιότερα άλμπουμ -στους Κενούς Χώρους, σίγουρα όχι. Τώρα πάμε για πιο καθαρές λύσεις. Έχει να κάνει με το ότι έχω γενέθλια σε λίγες μέρες; Ελπίζω πως όχι.

Σε κάθε περίπτωση έκανα μια πρόχειρη ηχογράφηση του κομματιού, έγραψα και κάμποσες φωνές, δεύτερες, τρίτες.. Είναι από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα όταν είναι να κάνω κάτι πολυφωνικό και χαίρομαι όταν χρειάζεται - θυμήσου τους Καπνούς ή όλο το ΩΕΜ τελικά. Αλλά εδώ νομίζω δεν έχει νόημα. Έπαιξα και κάποιες κιθάρες. Μάλλον θέλει άλλη αντιμετώπιση. Το αφήνω για μετά.